TV-aksjonene 2022

Norges største dugnad blir arrangert kommende søndag, 23. oktober. TV-aksjonen NRK 2022 går til Leger Uten Grenser og DNDi sitt arbeid for å gi livreddende helsehjelp og medisiner til mennesker som trenger det mest.

scheduleOppdatert: 19.10.2022

createForfatter: Guro Sørensen

labelEmner:

Tilgang til helsehjelp er ingen selvfølge i store deler av verden. Hver dag står millioner av mennesker uten tilgang til lege og livsnødvendige medisiner. Leger Uten Grenser er en nøytral og uavhengig medisinsk hjelpeorganisasjon som redder liv og lindrer nød. De hjelper dem som trenger det mest – uansett hvem, uansett hvor og uansett hvorfor. Årets TV-aksjon skal gå til å forebygge og behandle sykdommer som rammer mennesker på tvers av landegrenser, uavhengig av etnisitet, seksuell orientering, religion, politisk ståsted, alder og kjønn.

Inntektene ved årets TV-aksjon skal bidra til at Leger Uten Grenser vil sørge for å gi vaksiner, tilgang på livreddende medisiner og legebehandling for å forebygge epidemier og behandle kjente og ukjente sykdommer i fire land: Bangladesh, Den sentralafrikanske republikk, Den demokratiske republikken Kongo og Sierra Leone. 

Mange er kjent med Leger Uten Grenser og deres viktige arbeid. I år går også deler av inntektene ved tv-aksjonen til DNDi.

I samarbeid med forskningsorganisasjonen DNDi skal deler av TV-aksjonsmidlene også brukes til å utvikle medisiner mot glemte, dødelige sykdommer. I 2003 stiftet Leger Uten Grenser, WHO og fem internasjonale forsknings institusjoner Drugs for Neglected Diseases initiative.  DNDi er en selvstendig organisasjon som jobber for å utvikle trygge, billige og effektive medisiner mot sykdommer som i all hovedsak rammer fattige og nedprioriterte pasientgrupper. DNDi har utviklet medisiner til bare en brøkdel av prisen som vanligvis kreves av den tradisjonelle legemiddelindustrien. Med dette har DNDi vist at ikke-kommersiell forskning på medisiner er mulig.

Her i Norge er vi heldige som får tilgang til både kvalifiserte helsepersonell og medikamenter, har du mulighet så gi ditt bidrag under søndagens TV-aksjon.

Les også

schedule13.05.2024

→ Per Miljeteig tildeles Kongens fortjenstmedalje  

Mandag 13. mai ble aktivist og tidligere styreleder i HivNorge, Per Miljeteig tildelt Kongens fortjenestmedalje. Statsforvalter Valgerd Svarstad Haugland var til stede på seremonien på Håndverkeren i Oslo for å overrekke medaljen.

schedule08.05.2024

→ HivNorge søker ny rådgiver

Vi søker nå etter en rådgiver i 100% stilling til å bli en del av laget. I dag er vi 7 personer som jobber både selvstendig og i team, vi har en flat struktur der alle ansatte rapporterer direkte til generalsekretær. Vi lover spennende utfordringer og muligheten til å gjøre en forskjell.