Bytting av hivlegemidler

Det har vært gjennomført en anbudsrunde på hivmedisiner i Norge, og som et resultat av det er det laget retningslinjer for hvilke hivbehandlinger som skal tilbys mennesker som lever med hiv i Norge. Sykehusinnkjøp HF har derfor laget et informasjonsskriv om bytting av medisiner som alle pasientene skal få.

scheduleOppdatert: 08.01.2019

createForfatter: Bente Bendiksen

labelEmner:

Dette er generell info fra Sykehusinnkjøp HF og sykehusene til hivpositive pasienter om bytte av medisiner etter anbud. Du kan laste ned informasjonsskrivet ved å klikke på denne lenken.

HivNorge har tidligere skrevet informasjon og råd om rundt bytte av hivbehandling. Hvis du trenger rådgivning eller har spørsmål om medisinbytte og pasientrettigheter, kan du kontakte oss på Facebook, telefonnummer 21314580 eller sende en e-post til post@hivnorge.no.

Les også: Leger presser pasienter

Les også

schedule30.04.2024

→ Utbrudd av mpox i Stockholm

Ifølge folkehelsemyndighetene i Sverige, pågår det nå et utbrudd av mpox i Stockholm. De anbefaler derfor personer i risiko for å bli smittet med mpox, å vaksinere seg.

schedule30.04.2024

→ Høring om tilgang og prioritering av behandling

Helse- og omsorgsdepartementet har innhentet høringsinnspill i forbindelse med høringen «Rapport fra ekspertgruppen om tilgang og prioritering». HivNorge stiller seg bak ekspertgruppens anbefalinger, og vektlegger at det ikke innebærer likebehandling å behandle forskjellige personer og grupper, med forskjellige behov, alder, prognose, komorbiditeter osv likt.