— Bli med på Pride!

– Vi i HivNorge gleder oss veldig til Regnbuedagene i Bergen og Oslo Pride. Bli med oss og bidra til folkefestene du også, oppfordrer styreleder Leif-Ove Hansen.

scheduleOppdatert: 06.06.2018

createForfatter: Bente Bendiksen

labelEmner:

HivNorge har de siste årene vært synlige på nesten alle Pride-festivalene i Norge. Organisasjonen har holdt apeller, arrangert møter om hivrelaterte tema, stått på stand og gått i parader i Bergen, Stavanger, Oslo, Kristiansand, Sortland, Trondheim og Tromsø. – Dette får vi til fordi HivNorge har mange engasjerte frivillige, og de forteller at dette er det morsomste de gjør gjennom hele året, sier styreleder i HivNorge, Leif-Ove Hansen. – Bli med å bidra til folkefesten i Bergen og Oslo du også, oppfordrer han.

I år går Regnbuedagene i Bergen av stabelen  2. juni–9. juni. HivNorge skal ha et arrangement sammen med Skeiv Verden 7. juni, om Chemsex, PrEP og utenlandsreiser, samt stå på stand og gå i paraden.

Oslo Pride er fra 22. juni – 1. juli. HivNorge skal også i år stå på stand sammen med Olafiaklinikken, som tester for alle soier i Pride Park. – Vi intiterer også til et temamøte sammen med Skeiv Verden på Pride House med temaet Chemsex, forebygging og skadereduksjon blant msm-innvandrere. Vi skal også ha et foredrag, «30 år – I gode og vonde dager, i sykdom og helse»,  der vi på 20 minutter forteller om hivkampen fra de første hivpositive organiserte seg i Norge for 30 år siden», forteller Hansen. – De siste par årene har HivNorge gått i paraden  i Oslo, men i år blir det første gang med egen flåte! Vi gleder oss, og håper mange vil komme og lage liv og fest i paraden sammen med oss, sier han.  Du kan melde deg på HivNorges flåte i paraden her.

Torsdag 28. juni inviterer Ronnie Ottem Fjære til sprudlende brunsj kl. 13.30-17.00 på Miss Sophie. Under denne uken oppfordre de alle gjester til å donere et bidrag via Vipps til HivNorge, vipps til 22893.

 

Følg med på hivnorge.no eller lik HivNorges Facebook-side, så får du oppdateringer på hva HivNorge gjør under Pride rundt i landet.

Les også

schedule30.04.2024

→ Utbrudd av mpox i Stockholm

Ifølge folkehelsemyndighetene i Sverige, pågår det nå et utbrudd av mpox i Stockholm. De anbefaler derfor personer i risiko for å bli smittet med mpox, å vaksinere seg.

schedule30.04.2024

→ Høring om tilgang og prioritering av behandling

Helse- og omsorgsdepartementet har innhentet høringsinnspill i forbindelse med høringen «Rapport fra ekspertgruppen om tilgang og prioritering». HivNorge stiller seg bak ekspertgruppens anbefalinger, og vektlegger at det ikke innebærer likebehandling å behandle forskjellige personer og grupper, med forskjellige behov, alder, prognose, komorbiditeter osv likt.