Kurs og seminarer

HivNorge arrangerer en rekke kurs og seminarer rettet mot ulike grupper i samfunnet, samt seminarer spesielt for ulike grupper av hivpositive. Seminarene blir annonsert på disse sidene når dato, sted og innhold er bestemt. Ta gjerne kontakt med oss for utfyllende informasjon.

scheduleOppdatert: 23.03.2018

createForfatter: Sekretariatet

labelEmner:

Seminar for kvinner som lever med hiv. HivNorge har arrangert seminar og workshop for kvinner en rekke ganger siden 2001. Her treffes kvinner til en helg der målsettingen er dialog og å legge grunnlag for dannelse av uformelle nettverk mellom hivpositive kvinner. Vi vet at mange hivpositive kvinner lever isolert og har få eller ingen likesinnede å snakke med om sin situasjon. Det å ha muligheten til å samles en helg, med kvinner i tilsvarende situasjon, er for mange av stor betydning.

MSM-seminar. HivNorge har et eget kurstilbud rettet direkte mot menn som har sex med menn (msm). Seminaret handler om at hivpositive msm deler erfaringer og tilegner seg verktøy for en ny tenning på livet og et bedre seksualliv. Seminaret er utviklet av hivpositive msm i samarbeid med sexolog Tore Holte Follestad, som også leder seminaret. Nytt seminar 1.–3. juni 2018.

Kursing av hivinformanter. HivNorge inviterer regelmessig til kursing av nye og erfarne hivinformanter. Hivinformantene driver utadrettet opplysningsarbeid på skoler, universiteter, bedrifter, foreninger, organisasjoner, asyl- og flyktningmottak, fengsler, bedrifter, ansatte i helse- og sosialvesenet samt den generelle befolkningen.

Les også

schedule30.04.2024

→ Utbrudd av mpox i Stockholm

Ifølge folkehelsemyndighetene i Sverige, pågår det nå et utbrudd av mpox i Stockholm. De anbefaler derfor personer i risiko for å bli smittet med mpox, å vaksinere seg.

schedule30.04.2024

→ Høring om tilgang og prioritering av behandling

Helse- og omsorgsdepartementet har innhentet høringsinnspill i forbindelse med høringen «Rapport fra ekspertgruppen om tilgang og prioritering». HivNorge stiller seg bak ekspertgruppens anbefalinger, og vektlegger at det ikke innebærer likebehandling å behandle forskjellige personer og grupper, med forskjellige behov, alder, prognose, komorbiditeter osv likt.