Europeisk hivtestuke

Fra 22. til 29. november 2013 markeres den første europeiske uken for hivtesting. Over 350 frivillige organisasjoner, helseinstitusjoner og myndigheter i hele Europa arbeider for å få folk til å snakke om hiv, og å oppfordre de som har vært i en risikosituasjon til å gå å teste seg.

scheduleOppdatert: 16.12.2022

createForfatter: Arne Walderhaug

labelEmner:

HivNorge, Helseutvalget og Helsedirektoratet er blant flere organisasjoner i Norge som deltar i den europeiske hivtestuken. Folk som har spørsmål om hiv og hivtesting kan ta kontakt med HivNorge eller Helseutvalget.

Noen grupper er mer utsatt for hiv enn andre, som for eksempel mennesker som kommer fra land der hiv er utbredt, menn som har sex med menn eller injiserende stoffbrukere.

– Å kjenne sin hivstatus er viktig, både for å unngå å utvikle aids, og minske risikoen for å smitte andre. Det mulig å teste seg hos fastlegene, på ungdoms- og studenthelsestasjoner og på infeksjonsmedisinske avdelinger på sykehus, sier avdelingsdirektør Ellen Margrethe Carlsen i Helsedirektoratet.

Sjekkpunkt

www.helsenorge.no

Liste over hvor du kan du teste deg

Les også

schedule09.05.2025

→ Noen å snakke med?

Å få en hivdiagnose kan for noen oppleves overveldende, med mange spørsmål og følelser som kan melde seg. Andre kan ha levd en stund med hiv, uten å ha snakket med noen andre om det, men nå kommet dit i livet at de ønsker å treffe andre i samme situasjon.

schedule08.05.2025

→ Hiv og legemidler: Hva bør du vite?

Etter hvert som vi blir eldre, opplever mange å få livsstils- eller aldersrelaterte sykdommer. For mennesker som lever med hiv, kan medisiner for disse ha interaksjoner med hivbehandlingen. Kosttilskudd, mat og rusmidler kan også ha interaksjoner man bør være klar over.