Medisinpause

Jeg har lest et eller annet sted at noen har tatt en pause fra medisinene for at kroppen ikke skal utvikle immunitet for medisinenes virkning. Dette kan da umulig være riktig når mange leger understreker alvoret i å ta medisinene til riktig tid, spør en leser. Eksperter svarer.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter:

labelEmner:

 

Jeg synes også det høres litt rart ut at man skal utvikle ”immunitet” mot medisinene og derfor bør ta behandlingspauser, svarer lege Frank O. Pettersen ved Ullevål universitetssykehus. Hvis medisinene slutter å virke, skyldes det ofte resistensutvikling hos viruset, og da må man bytte medisiner, svarer han videre.

denne siden

Les også

schedule30.04.2024

→ Utbrudd av mpox i Stockholm

Ifølge folkehelsemyndighetene i Sverige, pågår det nå et utbrudd av mpox i Stockholm. De anbefaler derfor personer i risiko for å bli smittet med mpox, å vaksinere seg.

schedule30.04.2024

→ Høring om tilgang og prioritering av behandling

Helse- og omsorgsdepartementet har innhentet høringsinnspill i forbindelse med høringen «Rapport fra ekspertgruppen om tilgang og prioritering». HivNorge stiller seg bak ekspertgruppens anbefalinger, og vektlegger at det ikke innebærer likebehandling å behandle forskjellige personer og grupper, med forskjellige behov, alder, prognose, komorbiditeter osv likt.