Regnskogen

Den brasilianske regjeringen har begynt produksjon av kondomer fra gummitrær i Amazonasjungelen. Det skal både redde regnskogen og redusere avhengigheten av importerte kondomer.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Av Arne Walderhaug

labelEmner:

Reuters

Miljøaktiviter sier at gummi fra regnskogen bidrar til å øke inntektene for lokalbefolkningen og reduserer presset på å felle trær fra regnskogen. Rundt 550 familier vil kunne livnære seg av fabrikken og de kan forvente seg en samlet årsfortjeneste på drøye 4,5 millioner kroner ifølge regjeringen i landet.

Brasil er en av de største kjøperne av kondomer i verden, og i fjor importerte landet over en milliard kondomer. Fabrikken vil også redusere avhengigheten av andre land, og kondomer deles ut gratis som et ledd i kampen mot aids.

Den katolske kirken i Brasil er motstander av å dele ut kondomer gratis.        

Les også

schedule30.04.2024

→ Utbrudd av mpox i Stockholm

Ifølge folkehelsemyndighetene i Sverige, pågår det nå et utbrudd av mpox i Stockholm. De anbefaler derfor personer i risiko for å bli smittet med mpox, å vaksinere seg.

schedule30.04.2024

→ Høring om tilgang og prioritering av behandling

Helse- og omsorgsdepartementet har innhentet høringsinnspill i forbindelse med høringen «Rapport fra ekspertgruppen om tilgang og prioritering». HivNorge stiller seg bak ekspertgruppens anbefalinger, og vektlegger at det ikke innebærer likebehandling å behandle forskjellige personer og grupper, med forskjellige behov, alder, prognose, komorbiditeter osv likt.