Hurtigtest for hiv

Nå tilbys hurtigtest for hiv i de seks største byene i Norge, for menn som har sex med menn. Hurtigtesten er like sikker som en vanlig hiv-test. Fordelen er at du får resultatet i løpet av sekunder.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Av Bente Bendiksen

labelEmner:

Hiv-testen foregår ved at du får et stikk i fingeren. Bloddråpen blandes med kjemikalier og påføres testen. Det tar kun noen sekunder før svaret er klart. Svaret er like sikkert som en vanlig blodprøve. Du vil samtidig få tilbud om å teste deg for andre seksuelt overførbare infeksjoner som syfilis, hepatitt, klamydia, mykoplasma og gonoré.

Hivtesten

Helsenorge.no

Hiv og aids – hurtigtest for hiv

Hiv og aids – hurtigtest for hiv

Her tilbys hurtigtesten

Les også

schedule30.04.2024

→ Utbrudd av mpox i Stockholm

Ifølge folkehelsemyndighetene i Sverige, pågår det nå et utbrudd av mpox i Stockholm. De anbefaler derfor personer i risiko for å bli smittet med mpox, å vaksinere seg.

schedule30.04.2024

→ Høring om tilgang og prioritering av behandling

Helse- og omsorgsdepartementet har innhentet høringsinnspill i forbindelse med høringen «Rapport fra ekspertgruppen om tilgang og prioritering». HivNorge stiller seg bak ekspertgruppens anbefalinger, og vektlegger at det ikke innebærer likebehandling å behandle forskjellige personer og grupper, med forskjellige behov, alder, prognose, komorbiditeter osv likt.