Europeisk undersøkelse om hiv og stigma

Alle som lever med hiv i Europa og Sentral-Asia inviteres og oppfordres til å delta i en undersøkelse om deres opplevelser rundt hiv og stigma. Et av FNs bærekraftmål er å få slutt på stigma innen 2030, og denne undersøkelsen vil bidra til å dokumentere hivrelatert stigma i Europa.

scheduleOppdatert: 09.11.2021

createForfatter: Bente Bendiksen

labelEmner:

Dette er den første undersøkelsen om hivrelatert stigma i Europa noensinne. Undersøkelsen vil gjentas jevnlig for å kartlegge fremgangen mot å nå nullvisjonen om stigma relatert til hiv.

Bak undersøkelsen står tre store aktører, det europeiske senteret for forebygging og kontroll av sykdommer (European Centre for Disease Prevention and Control – ECDC), det europeiske nettverket for sivilt samfunn (Aids Action Europe – AAE) og organisasjonen for mennesker som lever med hiv i Europa (European AIDS Treatment Group – EATG).

Initiativtakerne sier at resultatene fra undersøkelsen vil brukes til å informere myndigheter og beslutningstakere om viktigheten av å ta tak i stigma og diskriminering.

Anonyme svar

Det vil ta omtrent ti minutter å besvare denne nettbaserte undersøkelsen. Undersøkelsen er helt anonym. Ingen informasjon som samles inn vil gjøre det mulig å identifisere deltakerne, og IP-adresser vil heller ikke bli registrert.

På norsk

Undersøkelsen finnes på mange språk, inkludert norsk. Man kan komme direkte til den norske versjonen via denne lenken. De som bruker QR-koden for å logge seg på, vil komme rett til den engelske versjonen. Inne på siden kan man endre til det språket man ønsker, via menyknappen på telefonversjonen eller via en nedtrekksmeny i webversjonen.

Les også

schedule30.04.2024

→ Utbrudd av mpox i Stockholm

Ifølge folkehelsemyndighetene i Sverige, pågår det nå et utbrudd av mpox i Stockholm. De anbefaler derfor personer i risiko for å bli smittet med mpox, å vaksinere seg.

schedule30.04.2024

→ Høring om tilgang og prioritering av behandling

Helse- og omsorgsdepartementet har innhentet høringsinnspill i forbindelse med høringen «Rapport fra ekspertgruppen om tilgang og prioritering». HivNorge stiller seg bak ekspertgruppens anbefalinger, og vektlegger at det ikke innebærer likebehandling å behandle forskjellige personer og grupper, med forskjellige behov, alder, prognose, komorbiditeter osv likt.