Plussprisen til Johan N. Bruun

Plussprisen for 2016 ble tildelt Johan N. Bruun under HivNorges årlige fagseminar på verdens aidsdag, som i år var et samarbeid mellom Sex og politikk, Changemaker og HivNorge. En overrasket, glad og rørt Bruun er tydelig stolt av prisen.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Arne Walderhaug

labelEmner:

I begrunnelsen for årets tildeling av Plussprisen sa styreleder Leif-Ove Hansen at Bruun har vært en av kandidatene for Plussprisen i flere år. – Han er en av dem som har jobbet med hiv lengst i verden! Jeg er utrolig stolt over å kunne gi vår beste annerkjennelse av den jobben Bruun har gjort og fortsatt gjør, for mennesker som lever med hiv.

Bruun oppfyller kriteriene for prisen til fulle og har gjort det i over snart 40 år.  Han har ikke bare vært en medisinskfaglig stemme, men også satt fokus på andre aspekter rundt hiv slik som holdninger og stigma i samfunnet.

Johan Nikolai Bruun er professor i infeksjonsmedisin, først ved Oslo universitetssykehus Ullevål og senere ved Tromsø universitetssykehus. Han er en av nestorene innen norsk infeksjonsmedisin. Han var blant de første som tok imot og behandlet hivpositive pasienter i Norge. Johan Bruun er en av pionerene i norsk og internasjonal hiv og aids-medisin. Bruun har stått for mange av sine yngre kolleger som den fremste innen det hivmedisinske miljøet i Norge i alle år. Bruun har også arbeidet internasjonalt, blant annet ved Haydom-sykehuset i Tanzania. Bruun er nå pensjonist.

HivNorge har delt ut Plussprisen siden 1997 og årets pris er den 20. i rekken. Blant tidligere prisvinnere finner vi blant andre HKH Kronprinsesse Mette Marit og Sir Elton John.  Prisen går til en person, en institusjon eller en organisasjon som fyller ett eller flere av følgende kriterier: – setter hiv på dagsordenen – bidrar til å gi hiv et ansikt – redusere myter og stigma rundt hiv  – har bidratt med langvarig innsats for mennesker som lever med hiv, deres rettigheter og situasjon for øvrig

HivNorge har delt ut Plussprisen siden 1997 og årets pris er den 20. i rekken. Blant tidligere prisvinnere finner vi blant andre HKH Kronprinsesse Mette Marit og Sir Elton John.  Prisen går til en person, en institusjon eller en organisasjon som fyller ett eller flere av følgende kriterier:

Det er styret i HivNorge som deler ut prisen, etter forslag innkommet fra medlemmer og andre.

En glad og overrasket Johan N. Bruun mottok årets Plusspris.

Les også

schedule24.03.2024

→ Ja, vi kan stoppe tuberkulose!

Verdens tuberkulosedag markeres 24. mars hvert år. Vi vil bruke denne dagen til å oppfordre norske politikere til å ta tuberkulose på alvor. Tuberkulose tar liv, den kan ramme alle, og den koster verden milliarder av kroner i helsekostnader og produktivitetstap. Samtidig vet vi hva som skal til for å stoppe den. Det er rett og slett en vinn-vinn-investering.

schedule22.03.2024

→ God påske

HivNorges kontor holder stengt hele påskeuken. Vi er tilbake tirsdag 2. april.